#3 Over de auteur

#3 Over de auteur

 

Achtergrond van de auteur

Erno Pickee is het best te beschrijven als een ondernemende docent, een figuur die te veel ondernemer is om zich volledig aan het onderwijs te wijden en te veel docent om zich alleen op ondernemen te richten. Hij combineert een deeltijdbaan als docent met het uitvoeren van diverse projecten. Dit specifieke project ligt hem nauw aan het hart, mede doordat zijn vader Nederlands is en zijn moeder van Molukse afkomst. Al van jongs af aan hoorde hij de heldenverhalen over de VOC. Later ontdekte hij de Molukse kant van deze verhalen, die een stuk minder rooskleurig zijn.

 

De kloof overbruggen

Deze tegenstrijdige perspectieven brachten Erno in een identiteitsconflict: "Wie ben ik en wat is mijn ware identiteit?" Het antwoord bleek simpel: "Ik ben ikzelf." Voor Erno was de weg naar dit inzicht belangrijker dan het antwoord zelf, wat uitgroeide tot zijn voornaamste onderwijsfilosofie. Het werkelijke begrip kwam toen hij zich realiseerde dat hij voortkwam uit liefde, niet uit haat. Dit hielp hem om verder te kijken dan de pijn van zijn familie en het Molukse volk. Zijn slotsom: "Onze voornaamste taak is de wereld verbeteren; al het andere is secundair."

 

Conflict opgelost, en nu?

Als docent en ondernemer bedacht Erno een gedurfd plan: "Wat als ik mijn talent voor verhalen vertellen gebruik om een episch verhaal te construeren over wat er werkelijk gebeurd is?" Hij wilde het verhaal omzetten in een anime, in de hoop anderen te inspireren van onze geschiedenis te leren en herhaling te voorkomen. Uiteindelijk besloot hij door hoge kosten zijn verhaal in de vorm van een stripboek/graphic novel te gieten. Zijn doel is dit verhaal te verspreiden, anderen te inspireren en misschien de juiste personen aan te trekken om de anime alsnog te produceren.

 

Samenvatting

Dit verhaal, gebaseerd op echte gebeurtenissen en mensen, biedt niet alle antwoorden maar inspireert hopelijk tot het stellen van de juiste vragen: "Wat is er echt gebeurd en waarom?" De realiteit is vaak gruwelijker en gewelddadiger dan fictie. Als we niet van onze geschiedenis leren, zijn we gedoemd deze te herhalen.

 

FAQ

- Waarom alleen in zwart-wit? Het is een traditioneel verhaal dat verwijst naar een donkere periode in onze geschiedenis.

- Waarom moet het zo gewelddadig zijn? Omdat de realiteit vroeger erg gewelddadig was.

- Wat betekent Molo Uku? Dat betekent Maluku of de Molukken.

- Welke namen zijn non-fictie? Alle namen zijn fictief.

- Waarom gebruikt u fictieve namen? Door fictieve namen te gebruiken, creëren we ruimte voor verschillende perspectieven en versies van de gebeurtenissen, wat anderen de mogelijkheid biedt hun verhaal te vertellen.

Terug naar blog